SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Central Basket
- en förening att växa i
Bli medlem i KFUM Central Basket
BLI MEDLEM
Välkommen till vår hemsida för våra medlemmar!

Vi använder sportadmin.se hemsidan till samtlig information som lagen behöver. 
Exempelvis information om läger, matcher, klubbevents osv.

För information om klubben, sponsring, medlemskap, krönikor och annat hänvisar vi till 

Vid frågor:
Vill du börja spela?
anmäl intresse här: https://www.centralbasket.se/www/borja-spela-basket/ny-medlem/

Vill du registrera dig som medlem? 
vi har samlat information du behöver här: https://www.centralbasket.se/www/borja-spela-basket/ny-medlem/

Har ni frågor kring våra lag?
kontakta kansliet: info@centralbasket.se
 
Frågor kring medlemsregistrering eller fakturor?
Kontakta kansliet: medlem@centralbasket.se
 
Sponsor-, utbildnings- och övriga frågor?
Kontakta Victor Sundquist: victor@centralbasket.se
 
 
Kansliet har öppet för medlemsfrågor, uthämtning av beställningar (enbart om ni fått mail om att beställningen finns att hämta) eller för att prova storlekar enbart enligt överenskommelse.

Hör av er till Julia medlem@centralbasket.se .

Ni hittar kansliet på KFUM Central, entréplanet, till höger om receptionen, förbi det stora vita bordet.
Ny headcoach för herrlaget, hu19 och hu17
2023-06-07 10:57

Åke Bärlin blir coach för herrlag, U19 och U17 efter att Erik Ugarte meddelade att han skall till EOS Basket i Lund.

 

Vi har tittat om efter en ny coach och den nye coachen blir Åke Bärlin, närmast från Kongsberg i Norge som gjorde en kanonsäsong i BLNO. 

 

Åke började spela basket i Solna som 10 - 11-åring och spelade bäst i Solnas andralag i andra divisionen. Han var inte beredd att träna så mycket som det krävdes för att nå nästa nivå. Men passionen hade han. 

 

 Åke började coacha som 22 - 23-åring och älskade det! Han vill att alla ska kunna spela basket: "det är inte svårt att coacha spelare med olika nivå" säger Åke. Många coacher vill bara träna de bästa spelarna, men Åke vill väcka passion för spelet basket. "Ingen blir en bra basketspelare om man bara vill vinna. Passionen för spelet Basket är vad som krävs för att bli en bra och långvarig spelare!"

 

För att komma till Central Basket var kontakter en av de viktiga bitarna. Han känner Sirwan Haso, Christer Lönnqvist och naturligtvis Victor Sundquist. Men det är ändå hans passion och driv för basket som fått honom att skriva på som coach för herrlaget, U19 och u17. Det är det han tänker göra just nu. 

 

Han har coachat i Hammarby, Solna, Ockelbo och de senaste fem åren i Norge, Kristiansand tre år och Kongsberg Miners i tre år, dessutom har han coachat svenska U18-landslaget. Han har dessutom arbetat som lärare, vilket han kommer att fortsätta att göra på halvtid.  

Vi välkomnar Åke Bärlin till Central och hoppas han kommer att få med sig sin passion för basket!

Wiktor Buszka ny klubbchef
2023-05-30 09:53

Vi är mycket glada att idag kunna presentera vår nye klubbchef - Wiktor Buszka!

 

Sedan Victor Sundquist meddelade att han ville gå vidare har KFUM Central Basket sökt efter en ny kraft. Efter en grundlig rekryteringsprocess har nu Wiktor Buszka erbjudits rollen och tackat ja.

 

Buszka började sin basketkarriär i IK Eos. Efter Lund blev det Östersund/Jämtland där han assisterat i både SBL Dam och SBL Herr. Han var även head coach i Basketettan (både för dam och herr). Buszka har sedan 2020 varit i Eskilstuna Basket som head coach för herrlaget och senare även damlaget, samt med ansvar för sportsliga frågor. Alldeles nyligen spelade Eskilstuna under Buszkas ledarskap final i Superettan (herr), medan damlaget slutade på en mittenplacering i Basketettan. Central får alltså in en ny kraft som verkat på högsta förbundsnivå i Sverige!

 

Buszka är tränar-, domar-, statistik- och sekretariatsutbildad inom förbundets utbildningsprogram. Sedan 2020 är han även ungdomslandslagstränare (för HU16, tillsammans med bl a Erik Ugarte som ju nu lämnar oss för IK Eos).

 

KFUM Central Baskets ordförande Håkan Nylin:

- I Buszka har vi en person med en väldigt bred men också spetsig basketkompetens. Det är ett stort plus att han jobbat med både dam- och herrsidan och att han ser på basket på ett liknande sätt som Centrals idé: Alla ska ges möjlighet att utvecklas till sin fulla potential, vi bygger långsiktigt och att det är viktigt att behålla fler spelare längre.

 

Wiktor Buszka:

- Jag är glad och tacksam för chansen att vara en del av Central. Det har hänt mycket bra i klubben de senaste åren och jag hoppas att den trenden fortsätter. Vi är eniga om vad som är viktigt. Centrals tydliga idé och värdegrund, med spelarna i fokus, går hand i hand med hur jag känner och vill jobba. Det är en spännande utmaning, men främst möjlighet att utveckla Central Basket, samtidigt som jag får chansen att växa med den. Jag ser fram emot vår resa tillsammans!

 

Buszka ansluter till klubben i augusti och ansvarar för hela den sportsliga sidan samt utvecklingsfrågor och kontakter internt/externt.

Julia Sandelin fortsätter som tidigare i sin roll med administration och ekonomi.

 

Banana Huj!

/Styrelsen

Vi är starkare än någonsin
2023-01-23 15:01

2018 stod vi inför ett faktum. Förutsättningarna för att driva både senior elit- och ungdomsverksamhet på ett bra och utvecklande sätt fanns inte och vi tog ett tufft beslut, dam- och herrlagets framgångsrika division 1-sejour var slut för den här gången. Viktigt men tungt beslut.

 

Spola fram till 2023 och vi är på stark frammarsch med hela fyra lag i ungdoms SM (3 vidare till omgång 3 och 1 till topp 8), två lag inbjudna till scania cup, två spelare från pojkar 2007 som blivit antagna till Riksidrottsgymnasiet i Luleå, varav en av dem också hunnit med att representera Sverige i landslaget. Dam- och herrlaget är på kvalplats till division 1 i sina respektive serier. KFUM Central Basket har vuxit starkt och stadigt från 189 spelare 2007 till över 800 idag, 1200 medlemmar. 

 

Pusselbitarna som gjort detta möjligt är onämnbart många och det är många som förtjänar ett stort tack och pepp för framtiden, bl.a våra  ledare som jobbat vidare med att utveckla spelare oavsett hur vinden blåst från föräldrar, pandemi, klubben m.m. Ni är lungorna som ser till att syresätta hela systemet. Tack! 

 

Spelarna är vårt hjärta. Allt vår verksamhet handlar om. Ni är grymma som gör ert yttersta för att utvecklas och nå er potential, oavsett vart den potentialen är. Hos oss finns alla möjligheter där för att ta chansen och nå sin potential. Tack för att ni pushar oss att bli bättre som ledare och klubb!

 

Alla föräldrar som möjliggör för att spelarna ska få så bra situation som möjligt - heja er! Tacksam för att ni finns! 

 

Framtiden

Klubben har sikte på framtiden, vår huvudförening jobbar stenhårt med att Idrotts- och kulturcentret (IKC) ska börja byggas och vara klart framåt 2029. Vårt mål är att vi ska kliva in i IKC med seniorlagen i SBL lagom tills dess, en lång väg, men också oerhört spännande. 

 

Detta ska ske utan att kompromissa med den fina utveckling vi har på ungdomssidan. Utmaningen har antagits av vår styrelse som gnuggar sina geniknölar i olika utskott för att skapa en bra plattform i form av organisation, ekonomi m.m. för att greja det. 

 

Coacherna och spelarna fortsätter jobbet inne i hallarna för att utifrån sin ambition nå så högt som möjligt.. 

 

Med allt detta sagt så är jag övertygad om att KFUM Central Basket står på starka och trygga ben, vår idé med att bygga elit genom en stabil grund och utan tidig selektering - fungerar! Gäller bara att fortsätta med tålamod och blicken fäst i horisonten och inte precis framför fötterna. Det finns så mycket bra energier (personer) i klubben!

 

Vi kommer väldigt snart börja söka efter en uppgradering på kansliet, en ny sportchef ska in och ta över stafettpinnen. Grunden finns och är lagd under lång tid, nu är det dags för någon ny att komma in och bygga nästa våning, skriva nästa kapitel på resan mot IKC och fler framgångar. Det här blir min sista säsong (för nu) i KFUM Central Basket. Jag kommer under våren stegvis börja på ett nytt jobb på Svenska basketbollförbundet, USA-resan i slutet på juni (med 2008orna) blir sista uppdraget i klubben, för nu.

 

De här 14 (av mina 25) säsongerna på kansli har varit de bästa, utan tvekan, men det är nu dags att gå vidare mot ny utmaning. 

 

Jag är övertygad om att klubben kommer fortsätta sakta, med stort tålamod och ödmjukhet, rulla mot de uppsatta målen! 

 

Tack till alla som varit delaktiga i allt högt och lågt sedan 2009. Evigt tacksam och ödmjuk inför framtiden!

 

Banana out.. For now! 

 

/Victor

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Det finns inga nyheter..