SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Central Basket
- en förening att växa i
Vi är starkare än någonsin
2023-01-23 15:01

2018 stod vi inför ett faktum. Förutsättningarna för att driva både senior elit- och ungdomsverksamhet på ett bra och utvecklande sätt fanns inte och vi tog ett tufft beslut, dam- och herrlagets framgångsrika division 1-sejour var slut för den här gången. Viktigt men tungt beslut.

 

Spola fram till 2023 och vi är på stark frammarsch med hela fyra lag i ungdoms SM (3 vidare till omgång 3 och 1 till topp 8), två lag inbjudna till scania cup, två spelare från pojkar 2007 som blivit antagna till Riksidrottsgymnasiet i Luleå, varav en av dem också hunnit med att representera Sverige i landslaget. Dam- och herrlaget är på kvalplats till division 1 i sina respektive serier. KFUM Central Basket har vuxit starkt och stadigt från 189 spelare 2007 till över 800 idag, 1200 medlemmar. 

 

Pusselbitarna som gjort detta möjligt är onämnbart många och det är många som förtjänar ett stort tack och pepp för framtiden, bl.a våra  ledare som jobbat vidare med att utveckla spelare oavsett hur vinden blåst från föräldrar, pandemi, klubben m.m. Ni är lungorna som ser till att syresätta hela systemet. Tack! 

 

Spelarna är vårt hjärta. Allt vår verksamhet handlar om. Ni är grymma som gör ert yttersta för att utvecklas och nå er potential, oavsett vart den potentialen är. Hos oss finns alla möjligheter där för att ta chansen och nå sin potential. Tack för att ni pushar oss att bli bättre som ledare och klubb!

 

Alla föräldrar som möjliggör för att spelarna ska få så bra situation som möjligt - heja er! Tacksam för att ni finns! 

 

Framtiden

Klubben har sikte på framtiden, vår huvudförening jobbar stenhårt med att Idrotts- och kulturcentret (IKC) ska börja byggas och vara klart framåt 2029. Vårt mål är att vi ska kliva in i IKC med seniorlagen i SBL lagom tills dess, en lång väg, men också oerhört spännande. 

 

Detta ska ske utan att kompromissa med den fina utveckling vi har på ungdomssidan. Utmaningen har antagits av vår styrelse som gnuggar sina geniknölar i olika utskott för att skapa en bra plattform i form av organisation, ekonomi m.m. för att greja det. 

 

Coacherna och spelarna fortsätter jobbet inne i hallarna för att utifrån sin ambition nå så högt som möjligt.. 

 

Med allt detta sagt så är jag övertygad om att KFUM Central Basket står på starka och trygga ben, vår idé med att bygga elit genom en stabil grund och utan tidig selektering - fungerar! Gäller bara att fortsätta med tålamod och blicken fäst i horisonten och inte precis framför fötterna. Det finns så mycket bra energier (personer) i klubben!

 

Vi kommer väldigt snart börja söka efter en uppgradering på kansliet, en ny sportchef ska in och ta över stafettpinnen. Grunden finns och är lagd under lång tid, nu är det dags för någon ny att komma in och bygga nästa våning, skriva nästa kapitel på resan mot IKC och fler framgångar. Det här blir min sista säsong (för nu) i KFUM Central Basket. Jag kommer under våren stegvis börja på ett nytt jobb på Svenska basketbollförbundet, USA-resan i slutet på juni (med 2008orna) blir sista uppdraget i klubben, för nu.

 

De här 14 (av mina 25) säsongerna på kansli har varit de bästa, utan tvekan, men det är nu dags att gå vidare mot ny utmaning. 

 

Jag är övertygad om att klubben kommer fortsätta sakta, med stort tålamod och ödmjukhet, rulla mot de uppsatta målen! 

 

Tack till alla som varit delaktiga i allt högt och lågt sedan 2009. Evigt tacksam och ödmjuk inför framtiden!

 

Banana out.. For now! 

 

/Victor


Nyhetsarkiv
Läger & turneringar2022-02-28 22:20
Spelarfotografering2021-11-29 10:24
Uppdatering om corona2020-03-12 20:34
1000+ medlemmar 2019!2020-02-19 16:38
Möjlighet på jullovet!2019-11-19 16:02